Bedminton: Dunajský pohár otvára sezónu, obhajuje Lokomotíva

24.08.2007 Celý región

Bratislava 24. augusta (TASR) - Tradičným podujatím na začiatku novej bedmintonovej sezóny bude Dunajský pohár zmiešaných družstiev, na ktorom štartujú najkvalitnejšie tímy Rakúska, Maďarska a Slovenska.
Tohoročnú edíciu bude počas víkendu (25. a 26. augusta) hostiť Prešov, okrem domáceho úradujúceho majstra BC Prešov sa zo slovenských tímov predstaví aj vicemajstrovská Lokomotíva Košice, ktorá obhajuje cenné prvenstvo z predchádzajúceho ročníka v rakúskom Linzi.
Hrať sa bude v telocvični ZŠ na Bernolákovej ulici. Súpermi slovenských družstiev budú rakúske celky WBH Viedeň, BSC 70 Linz a maďarské duo HZ Budapešť SE a HG Debrecín TC. Účastníci sú rozdelení do dvoch trojčlenných skupín, v sobotu odohrajú zápasy v nich. V nedeľu sú potom na programe semifinálové duely prvých dvoch tímov na kríž, konečný zápas o 5. , 3. miesto a finále.
Košická Lokomotíva podľa slov klubového funkcionára a trénera Jaroslava Kozáka budú mať cestu za obhajobou veľmi ťažkú: "Pripravovali sme sa, myslím, na zodpovedajúcej úrovni. Podobne ako v minulom roku sa posilníme o Michala Matejku (M-Šport Trenčín) a Ladislava Tomčka (ATU Košice). Medzi dievčatami by mala byť oporou Gaba Zabavníková, ktorá sa ukazuje v dobrom svetle. Chýbať však bude Barbora Bobrovská, ktorej ešte doznieva zranenie zo záveru minulej sezóny. Za favoritov považujem predovšetkým posilnený viedenský klub, my by sme boli vcelku spokojní s účasťou medzi najlepšou štvoricou. „
Usporiadajúci BC Prešov sa chce predviesť vo veľmi zaujímavom, posilnenom zložení. "Pre nás bol Dunajský pohár vždy súčasťou prípravy na ligovú sezónu. Teraz sme však usporiadateľmi, a tak by sme chceli aj nejaký dobrý výsledok. Minimálne to semifinále by sme chceli hrať, " povedal tréner úradujúceho majstra Daniel Orlovský. Zároveň sľúbil aj prekvapenie: "Okrem tradičných opôr - sestier Orlovských, Závadu, Smreka, Kožára a M. Eliaša - som na súpisku pre Dunajský pohár napísal aj Evu Sládekovú (M-Šport Trenčín) a Gabrielu Štefánikovú (Spoje Bratislava). To však nie je všetko, chystám aj prekvapenie v podobe dvoch zahraničných hráčov, ktorých chcem vyskúšať. "
 

Vyberte región